כל מה שאתם חייבים לדעת על גוגל אנליטיקס 4

כל מה שאתם חייבים לדעת על גוגל אנליטיקס 4

כל מה שאתם חייבים לדעת על גוגל אנליטיקס 4

כל מה שאתם צריכים לדעת על גוגל אנליטיקס 4

גוגל אנליטיקס היא פלטפורמת המדידה (החינמית) של גוגל המאפשרת לכל בעל\ת עסק וסמנכ”ל\ית ו\או מנהל\ת שיווק למדוד את היקפי התנועה באתר החברה, מקורות התנועה לאתר – וכמובן את מסע הלקוח בתוך האתר ועוד. במשך שנים הסתמכה גוגל על גרסת היוניברסל אנליטיקס – Universal Analytics או פשוט גרסת גוגל אנליטיקס 3, אם תרצו. הבשורה החשובה ביותר בהקשר הזה היא שביולי 2023, גוגל תשבית לחלוטין את הגרסה הישנה ולמעשה תעבור באופן מוחלט למדידה בגרסה החדשה – גוגל אנליטיקס 4.

הטמיעו את הגוגל אנליטיקס 4 באתר שלכם – ויפה שעה אחת קודם

אז בואו נתחיל עם המובן מאליו, כל ארגון, חברה או עסק שיש להם אתר פעיל (מכל סוג שהוא – לא רק אתרי מסחר) שטרם ביצעו את המעבר לגוגל אנליטיקס 4 חייבים לעשות זאת בהקדם האפשרי משום שללא המערכת החדשה, הנתונים יפסיקו להתעדכן וכל מערך המדידה והבקרה של הנעשה באתר שלכם יירד לטימון ולא יהיה שווה דבר.

על מנת להטמיע את מערכת הגוגל אנליטיקס 4, יש לבצע הקמה של יישות חדשה בתוך פלטפורמת האנליטיקס הקיימת שלכם – ומשם לבצע את החיבור לאתר על ידי הטמעה ישירה של הקוד החדש באמצעות הטמעה ידנית באתר שלכם – או טוב מכך באמצעות מערכת הגוגל טאג מנג’ר – Google Tag Manager  שממילא נועדה לצרכים מסוג זה. אם אתם לא בטוחים כיצד לבצע את ההטמעה רצוי להיעזר באנשי מקצוע הבקיאים בהקמת המערכת על מנת למנוע טעויות מיותרות.

המערכת מוכנה? מעולה – עכשיו מתחילה העבודה המעניינת

אחת הטעויות הנפוצות ביותר בכל הנוגע לגוגל אנליטיקס 4 היא שהעבודה הסתיימה ברגע שהתקנתם \ הטמעתם את המערכת החדשה באתר שלכם – העניין הוא שבדיוק ההפך הוא הנכון. גם אם יש לכם באתר גוגל אנליטיקס 4 אך לא ביצעתם הגדרה מסודרת של איוונטים, פעולות חשובות שאותם נרצה למדוד, הרי שהדבר שקול לקניית דירה וכניסה אליה ללא ריהוט. במילים אחרות, אם רק התקנתם (ו\או התקינו בעבורכם) את המערכת החדשה ללא ביצוע ההגדרות הנדרשות, הרי שלמעשה לא עשיתם דבר.

השינוי המהותי ביותרבמערכת הגוגל אנליטיקס טמון בכך שכעת האיוונטים, כשמם כן הם, אירועים בעלי משמעות הפכו לדבר העיקרי. במילים אחרות, גוגל הפנימו ששיווק מודרני מבוסס על דאטה וכל הגורמים האמונים על השיווק של החברה, בין אם בהנהלה הבכירה או בדרגי הביניים, חייבים להיות מסוגלים לקבל תיעוד ברור ונהיר של כל הפעולות החשובות ביותר שנעשות באתר – ואין הכוונה רק לכניסות ולביקורים באתר.

ברגע שמערכת הגוגל אנליטיקס 4 מוטמעת באתר שלכם, גוגל יתחילו למדוד ולתעד באופן אוטומטי שורה של איוונטים שבעבר היו מחייבים הגדרה – החל מביקורים באתר – אבל גם הקלקות (כל הקלקה באתר נספרת כאיוונט) – ואפילו גלילות בעמוד. העניין הוא שאתם חייבים לדעת מה לעשות ו\או כיצד לגזור תובנות מהמידע שנאסף – וחשוב מכך – להגדיר גם את האיוונטים המשמעותיים ביותר עבורכם – המרות.

 

הגדרת איוונטים והמרות בגוגל אנליטיקס 

אז עם כל הכבוד (ובהחלט יש כבוד) להגדרת האיוונטים האוטומטית של גוגל אנליטיקס 4 שיתחילו למדוד באופן עצמאי הקלקות, גלילות וביקורים, בסופו של דבר האיוונטים החשובים ביותר מבחינתכם הם ההמרות – ההמרות הן למעשה הפעולות המהותיות וביותר ובעלות המשקל הגדול ביותר בראייה העסקית של החברה או הארגון. לצורך העניין, אם אתם אוספים לידים (פרטים של מתעניינים פוטנציאליים), הרי שעליכם לוודא שמערכת הגוגל אנליטיקס תדע לתעד את האירוע הזה – ואף לסמנו כהמרה, כלומר כאיוונט בעלת משמעות יתרה. כשמדובר באתר סחר (קומרס), הרי שיהיה עליכם.ן לבצע כהלכה את הגדרת האיוונטים שקשורים לתהליך הרכישה – החל מהוספה לרשימת ה-WISHLIST, דרך הוספה לסל הקניות – וכלה כמובן ברכישה עצמה.

חשוב לקחת בחשבון שמערכת הגוגל אנליטיקס לא תבצע עבורכם את הגדרת ההמרות משום שמדובר למעשה באיוונט מותאם אישית כיוון שבכל אתר ההמרות הן אחרות –  וכתובות ה-URL המעידות על ביצוע ההמרה בפועל הן כמובן שונות. לצורך הדוגמה, רק מי שאחראי על השיווק וביצוע האנליזה (ככל שיש בחברה גורם מקצועי שבקיא בגוגל אנליטיקס) של חברת ביטוח X יוכל להגדיר מאחורי הקלעים של המערכת כיצד עליה למדוד ולבצע תיעוד של הלידים הנכנסים למערכת – ופה יש חשיבות לדיוק של ממש.

זכרו, גם אם אתם משתמשים כיום במערכת הגוגל אנליטיקס 3 (או יוניברסל אנליטיקס) שבה מוגדרות המרות כנדרש, יהיה עליכם לבצע הגדרה מחודשת של איוונטים והמרות על מנת לשמור על תיעוד ודיווח אמין – שעל בסיסו מושתת כל האתר שלכם.ן

הגדרת מסעות לקוח בגוגל אנליטיקס 4

לבסוף, מערכת הגוגל אנליטיקס 4 המותקנת באתר מסוים מאפשרת לכל מי שיש לו גישה למערכת לבחון כיום בצורה הרבה יותר נוחה ומסבירת פנים את מסע הלקוח בתוך האתר באמצעות יצירת משפכי המרה (פאנלים) המתעדים את הדרך שעבר הלקוח מהרגע שנכנס לאתר ו\או התחיל את תהליך הרכישה למשל – עד אשר סיים אותו. למען הסר ספק, נבהיר רק שמשפכי המרה רלוונטיים מאוד גם לאתרים שאינם מבוססים על סחר אלקטרוני משום שבכל אתר באשר הוא מתבצע תהליך מסוים – ותיעוד מסע הלקוח הזה באמצעות גוגל אנליטיקס הוא חיוני לשיפור הביצועים העסקיים שלכם.

לזכותם של מפתחי המערכת של גוגל אנליטיקס 4 ייאמר שהשדרוג הויזואלי הוא הבשורה החשובה ביותר כאן ובהשוואה לגרסה הקודמת הוא לחלוטין היה נחוץ ומחויב למציאות. עם זאת, השינוי המשמעותי ביותר הוא היכולת לראות בצורה מאוד פשוטה מרעננת והרבה יותר נוחה מבעבר את נתוני הפאנל בהצלבה עם פריטי מידע חשובים אחרים כדוגמת מיקום גיאוגרפי, מגדר, גיל, דפוסי שימוש בטלפון הנייד ועוד. 

ולקינוח קבלו עוד טיפ קטן, לא בכדי אחד מסוגי הדו”חות החשובים ביותר היום באנליטיקס (בניגוד לעבר) הוא דו”ח ה-RETENTION – שימור לקוחות. מבחינה הזו עליכם לשים לב שאתם משקיעים מאמצים ותקציבים לא רק בהבאת לקוחות חדשים – כי אם בשימור ומקסום הלקוחות שכבר מכירים אתכם. 

מעוניינים בהטמעה והגדרה של גוגל אנליטיקס 4 באתר שלכם כולל הדרכה על המערכת החדשה? דברו איתנו

רוצים לשמוע עוד? השאירו פרטים כאן למטה וניצור איתכם קשר בהקדם